Giulia Enders – De mooie voedselmachine

Giulia Enders – De mooie voedselmachine

De Duitse voormalig geneeskundestudent Giulia Enders onderschrijft in ‘De mooie voedselmachine’ het belang van je darmen en hoe deze werken. Gaat het goed met je darmen, dan gaat het over het algemeen ook goed met jou, zo lijkt de stelling.Korte samenvatting

Enders beschrijft in haar boek de werking van onze darmen en hoe de spijsvertering in zijn werk gaat. Dit doet ze op een vrolijke manier, met veel humor maar ook aandacht voor fabels, feiten en wetenschappelijk onderzoek. Volgens Britse kwaliteitskrant The Guardian bepleit Enders een belangrijke boodschap: de darmen zijn een belangrijk orgaan dat essentiële signalen over onze gezondheid doorgeeft aan ons brein. Niet onderschatten dus, die spijsvertering! In thuisland Duitsland was ‘De mooie voedselmachine’ een groot succes. Van het boek gingen er in minder dan zes maanden tijd, ruim 800.000 exemplaren over de toonbank. Ook in Nederland kan ‘De mooie voedselmachine’ rekenen op veel belangstelling. Het boek behaalde de felbegeerde nummer 1-positie in de Bestseller 60. Het boek werd onder meer vertaald in het Engels, Frans en Italiaans. Er zijn inmiddels wereldwijd meer dan een drie miljoen exemplaren van het boek verkocht.

Boek gegevens

Pagina’s 256
Uitgever Luitingh-Sijthoff
Taal Nederlands
ISBN 9789021017495
Vertaald Ja
Uitgegeven november 2015
Bestel BOL.com

Over de auteur

De Duitse wetenschapper Giulia Enders (1990) is maag-darm-leverspecialist aan de Goethe Universiteit in Frankfurt. In 2012 won ze de ‘Science Slam’ met haar lezing over darmen. Deze lezing is terug te vinden op internet en zou het begin worden van haar boek ‘De mooie voedselmachine’. Na het succes van ‘De mooie voedselmachine’, dat overigens illustratie bevat die worden verzorgd door haar zus, werkt Enders nu aan haar proefschrift over een darmbacterie die onder andere bloedvergiftiging tot gevolg kan hebben.

Geef een reactie

Sluit Menu