Joost van der Net – Aan de Europese natie

Joost van der Net – Aan de Europese natie

In zijn boek ‘Aan de Europese natie’ roept auteur Joost van der Net Europa op om niet te veel dezelfde weg te gaan als Amerika. Een alom bekend fenomeen natuurlijk, want alles wat in Amerika ‘trending toppic’ is, volgt in Europa een paar dagen, weken of maanden later. De Europese Droom is een andere, zo stelt Van der Net, en daar moeten we meer aan vasthouden. Zeker nu Amerika een president als Donald Trump kent, is het voor Europa zaak een eigen koers te varen.


Aan de Europese natie
Joost van der Net


Daarom ook dit boek, dat als het ware een pleidooi ‘aan de Europese natie’ kan worden opgevat en oproept om een betere verhouding tussen vrije tijd en werk, waarbij het stuk vrije tijd wel wat meer aandacht verdient. Dagblad Trouw waardeerde het boek met vier sterren: ‘”Aan de Europese natie” is een nuttig boek, omdat het een traditie uit de vergetelheid redt die meer dan ooit serieus moet worden genomen, al was het alleen om de milieurampen af te wenden waartoe ongebreidelde economische groei zal leiden’. Volgens NBD Biblion (Alice Verheij) heeft ‘Van der Net vooral een hoopvol boek geschreven, een tegengeluid tegen de somberheid die over het Europa van nu lijkt te hangen. Hij heeft dat op een zeer lezenswaardige manier gedaan, waardoor dit boek een aanrader is voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt’.

Boek gegevens

Pagina’s 192
Uitgever Klement Uitgeverij
Taal Nederlands
ISBN 9789086872015
Vertaald Nee
Uitgegeven maart 2017
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Joost van der Net (1969) studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is sinds 2012 als directeur verbonden aan de Stichting Thomas More van de Radboud Universiteit in Nederland

Geef een reactie

Sluit Menu