Kees Vuyk – Oude en nieuwe ongelijkheid

Kees Vuyk – Oude en nieuwe ongelijkheid

Kees Vuyk behandelt in zijn boek Oude en nieuwe ongelijkheid de nieuwe vorm van ongelijkheid in onze maatschappij. Wij hebben goede bedoelingen en zijn van mening dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Het blijkt echter dat deze gelijke kansen niet zo gelijk zijn als we gehoopt hadden dat ze zouden zijn. Niet voor iedereen is het haalbaar om ze te benutten.



In Oude en nieuwe ongelijkheid betoogt Vuyk dat er in onze egalitaire samenleving een nieuwe ongelijkheid is ontstaan. Onze bedoelingen zijn goed. We vinden het vanzelfsprekend dat iedereen gelijke kansen zou moeten hebben. Het blijkt echter dat deze gelijken kansen niet door iedereen te benutten zijn. Vuyk vertelt in het boek over deze goede intenties en slechte uitkomsten. In het boek wordt uitgelegd wat de ongelijkheid inhoudt, namelijk de tweedeling tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden. Vuyk geeft aan waardoor deze tweedeling is ontstaan en bovendien onderzoekt hij een aantal mogelijke oplossingen om deze ongelijkheid te bestrijden.

Boek gegevens

Pagina’s 288
Uitgever Uitgeverij Klement
Taal Nederlands
ISBN 9789086872169
Vertaald Nee
Uitgegeven Oktober 2017
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Psycholoog en Nederlands filosoof Kees Vuyk (1953) is als universitair hoofddocent geesteswetenschappen werkzaam aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft veel artikelen gepubliceerd over de waarde en betekenis van kunst en cultuur. Enkele van zijn boeken zijn Homo volens (1990), De treurnis blijft (1995) en Het menselijk teveel (2006). Voor zijn studie naar ongelijkheid heeft hij in 2018 de Socrates Wisselbeker mogen ontvangen.

Geef een reactie

Sluit Menu