In het boek Goed eten – Filosofie van voeding en landbouw gaat Michiel Korthals in op de vraag hoe wij met ons eten omgaan. Wat is de rol van de consument, de overheid en de marktpartijen in de productie van voedsel en hoe kunnen we dat op een verantwoorde manier aanpakken?
Een van de belangrijkste zaken in ons leven is eten. Maar gaan we eigenlijk wel verantwoord mee om met ons voedsel? Weten we wat we precies in onze mond stoppen? Zowel de consumenten als de overheid en de marktpartijen spelen een belangrijke rol in de productie van voedsel. In zijn boek Goed eten gaat Korthals in op de belangrijke vragen rondom ons eten. Hij heeft een model ontwikkeld waarbij de consumptie en de productie meer in evenwicht zijn. Enkele thema’s die daarbij centraal staan zijn de verbindingen tussen voedsel en het dagelijks leven, het kiezen voor regionale markten in tegenstelling tot de wereldmarkt, het bevorderen van voedselwaardigheden en meer aandacht voor voedingsstijlen . Wanneer we zijn model volgen komen we tot het produceren tot ethisch meer verantwoord voedsel.
Boek gegevens
Pagina’s | 348 |
Uitgever | Vantilt |
Taal | Nederlands |
ISBN | 9789460043703 |
Vertaald | Nee |
Uitgegeven | Maart 2018 |
Bestel | BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar) |
Over de auteur
Michiel Korthals (Amsterdam, 1949) is werkzaam aan verschillende Universiteiten, namelijk de Vrije Universiteit en de Wageningen Universiteit. Hij houdt zich als emeritus hoogleraar bezig met Toegepaste Filosofie. Eerder uitgaven van zijn hand zijn Filosofie en intersubjectiviteit (1983) en Voor het eten (2002).