Stephen Fry – Mythos

Stephen Fry – Mythos

Stephen Fry laat in zijn boek Mythos de Griekse mythen en sagen weer tot leven komen. De verhalen worden uit de oudheid opgehaald om een nieuw plekje te krijgen in onze moderne wereld. Alle elementen uit de oudheid komen hierbij aan bod: losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies.


Mythos
Stephen Fry


Met duidelijk plezier vertelt Stephen Fry de oude Griekse mythen en sagen opnieuw. In de loop van de tijd hebben deze verhalen inspiratie gebracht aan onder andere Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. En nu valt deze eer te beurt aan Stephen Fry.
Het gaat hem in zijn nieuwste boek niet om een interpretatie of uitleg van de mythen, Fry wil ze slechts op zijn geheel eigen manier vertellen en daardoor levend houden. Alle bekende, en ook enkele minder bekende, verhalen komen langs in Mythos. Zo komt een prominente rol komt toe aan de oppergod Zeus die in diverse verhalen opduikt. We lezen verder over de geboorte van Athena, de wraak van Kronos en Gaia op Ouranos, het verdriet van koning Midas en de beeldschone en meedogenloze Artemis.

Boek gegevens

Pagina’s 448
Uitgever Thomas Rap
Taal Nederlands
ISBN 9789400406254
Vertaald Ja
Uitgegeven maart 2018
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Bij velen is de Brit Stephen Fry (Hampstead, 1957)bekend als acteur. Zo kennen we hem onder ander van zijn komische rollen in A Bit of Fry and Laurie, The Young Ones en Blackadder. Het multitalent Fry is naast zijn acteerwerk is hij ook actief als komiek, presenator en auteur. Hij heeft diverse toneelstukken en romans geschreven. Bij uitgeverij Thomas Rap zijn de titels Speelbal (2001), De Leugenaar (2003), Het Nijlpaard (2004) en Geschiedenis maken (2005) uitgebracht.

Geef een reactie

Sluit Menu