Tim O’Reilly – De nieuwe economie

Tim O’Reilly – De nieuwe economie

Tim O’Reilly wordt door velen gezien als het geweten van Silicon Valley. In zijn boek De nieuwe economie zet hij uiteen hoe onze wereld gaat veranderen door de komst van nieuwe technologieën. Dé vraag waar dit boek om draait is hoe blijven wij de technologie de baas?


De nieuwe economie
Tim O’Reilly


Tim O’Reillys nieuwe boek De nieuwe economie heeft als ondertitel Hoe gaat de technologie de wereld veranderen en wat betekent dit voor ons? Een hele mond vol, maar het geeft precies aan waar O’Reilly zich in het boek mee bezig houdt. In zijn boek waarschuwt hij dat we een toekomst tegemoet gaan die wordt bepaald door technologie. Denk daarbij aan zaken als zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie en on demand-dienstverlening. O’Reilly stelt dat we nú moeten ingrijpen om te voorkomen dat de technologie ons de baas wordt. Maar dan rijst de vraag: welke keuzes moeten we nu dan maken om onze wereld in de toekomst leefbaar te houden?
De nieuwe economie leest als een combinatie van een pamflet, biografie en handboek voor bedrijfsstrategie. In het boek wordt uiteen gezet dat onze economie in toenemende mate wordt bepaald door algoritmen. O’Reillys advies: herschrijf de algoritmen.

Boek gegevens

Pagina’s 288
Uitgever Karakter Uitgevers BV
Taal Nederlands
ISBN 9789045212272
Vertaald Ja
Uitgegeven maart 2018
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Tim O’Reilly (Cork, 1954)komt uit de technologische wereld van Silicon Valley. Als denker en trendspotter staat hij bekend om zijn vooruitziende blik wanneer het gaat om nieuwe technologieën en de implicaties daarvan. In 2017 is zijn Engelstalige boek WTF: What’s the future and why it’s up to us verschenen.

Geef een reactie

Sluit Menu