Yuval Noah Harari – 21 Lessen voor de 21ste eeuw

Yuval Noah Harari – 21 Lessen voor de 21ste eeuw

In het boek 21 Lessen voor de 21ste eeuw vraagt Yuval Noah Harari zich af wat de 21 meest dringende vragen van onze huidige samenleving zijn. Hij beantwoordt deze vragen naar zijn geheel eigen visie.



In zijn eerder boeken Sapiens en Homo Deus, hield Yuval Noah Harari zich respectievelijk bezig met het verleden en de toekomst. In zijn huidige boek 21 Lessen voor de 21ste eeuw is onze huidige tijd aan de beurt. Harari stelt in dit boek de volgens hem 21 meest urgente vragen over het heden. Zo vraagt hij zich af wat onze uitdagingen zijn. Er liggen nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen op de loer. Hoe moeten we ons daartegen beschermen? Je ziet het succes van populisten zoals Donald Trump opkomen. Wat is daar de oorzaak van? Komt er een nieuwe wereldoorlog en hoe moeten we ons daar dan op voorbereiden? Blijft Amerika de wereldmacht of wordt het stokje overgedragen aan Europa of China? Dit is maar een greep uit de vraagstukken die Harari behandelt in zijn nieuwste boek.

Boek gegevens

Pagina’s 448
Uitgever Thomas Rap
Taal Nederlands
ISBN 9789400407855
Vertaald Ja
Uitgegeven Augustus 2018
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Yuval Noah Harari (Kirjat Ata, 1976) is als docent geschiedenis verbonden aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Daarnaast mag hij zich filosoof, futuroloog en transhumanist noemen. Hij is een voorvechter van het dierenwelzijn. Tot zijn eerdere uitgaven behoren de boeken Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid (2014) en Homo Deus: een kleine geschiedenis van de toekomst (2016).

Geef een reactie

Sluit Menu