Yuval Noah Harari – Sapiens

Yuval Noah Harari – Sapiens

Het boek ‘Sapiens : een kleine geschiedenis van de mensheid’ van auteur Yuval Noah Harari gaat over de geschiedenis van de evolutionaire ontwikkeling van de mensheid vanaf de homo sapiens tot in de 21ste eeuw. In het boek beschrijft Yuval Noah Harari via belangrijke, bepalende episodes in de geschiedenis van de mensheid de evolutie die de mens tot in de 21ste eeuw doormaakte.


Sapiens
Yuval Noah Harari


Korte beschrijving

Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn?Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Deel 1 beschrijft hoe het zoogdier mens zich door zijn kennis ontwikkelde tot heerser over de aarde.

Daarnaast staat de auteur stil bij vragen als Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? Deel 2 bespreekt de gevolgen van de agrarische evolutie, onder andere het ontwikkelen van schrift voor administratie en het ontstaan van een patriarchaat. Deel 3 volgt de loop van de geschiedenis: via ontstane culturen, geloof in geld en religie ontstonden wereldrijken. Deel 4 belicht de wetenschappelijke revolutie sinds 1500 die naar de 21ste eeuw en mogelijk onze ondergang leidt.

Vlot geschreven, geeft dit nonfictie boek op indrukwekkende wijze een beeld van de tocht die de mens afgelegd heeft.

Boek gegevens

Pagina’s 461
Uitgever De Bezige Bij
Taal Nederlands
ISBN 9789400407930
Vertaald Ja
Uitgegeven Januari 2017
Bestel BOL.com

Over Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari doceert geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Sapiens, zijn kleine geschiedenis van de mensheid, werd in veertig landen vertaald. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Homo Deus is het meesterlijke vervolg en werd in februari 2017 verkozen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door.

Geef een reactie

Sluit Menu