Dan Ariely – Geld en gedrag

Dan Ariely – Geld en gedrag

In het boek Geld en gedrag – Hoe je de psychologie van geld in je voordeel kan gebruiken geeft Dan Ariely samen met Jeff Kreisler nieuw inzicht op de psychologie van geld. Gaan we er wel zo rationeel mee om als we denken? Het antwoord hierop is nee. Dit boek helpt je om je financiële keuzes slimmer te kunnen maken.


Het volk in de grot
René Ten Bos


Ondanks dat we menen dat we verstandig met geld omgaan, blijkt dit volgens Ariely en Kreisler toch niet zo te zijn. Zo doen we te veel kleine uitgaven, hebben we moeite met budgetten en overschatten we de waarde van onze bezittingen. In hun nieuwste boek laten de auteurs zien dat we regelmatig denkfouten maken en verkeerde opvattingen hebben over de relatie tussen ons denken en geld. Dit wordt met de nodige humor duidelijk gemaakt aan de hand van treffende anekdotes. Daarnaast krijgen we handvaten aangereikt hoe we onze financiële keuzes beter kunnen begrijpen en verbeteren. We kunnen daarmee slimmer gaan uitgeven en sparen.

Boek gegevens

Pagina’s 328
Uitgever Maven Publishing
Taal Nederlands
ISBN 9789492493309
Vertaald Ja
Uitgegeven maart 2018
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Naast hoogleraar psychologie en gedragseconomie aan het Massachusetts Institute of Technologie, MIT, houdt Dan Ariely (New York City, 1967) zich bezig met schrijven. De populaire gedragswetenschapper is verbonden aan diverse vormen van media, zoals The New York Times, The Washington Post, Scientific American en CNN. Hij heeft vele boeken geschreven waaronder Volmaakt onvoorspelbaar (2010), Volkomen onlogisch (2012) en Ariely weet raad (2015). Zijn TED-talks zijn enorm populair en worden veelvuldig bekeken.

De aan Princeton afgestudeerde advocaat Jeff Kreisler heeft een carrière switch gemaakt staat nu bekend als spreker, comedian en voorvechter van de gedragswetenschappen. Als auteur houdt hij zich bezig met het schrijven van bestsellers als Get Rich Cheating (2009)en programma’s voor Comedy Central.

Geef een reactie

Sluit Menu