Op nonfictieboek.nl kun je boeken die je wilt lezen bijhouden. Dat is vooral handig als je besluit om dat non-fictie boek niet direct te kopen / lenen, maar dat boek op een later moment nog wel wilt kopen / lenen. Naast nog te lezen boeken kun je zelf ook andere lijstjes aanmaken. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden welke boeken in je boekenkast staan, welke boeken je gelezen hebt of welke boeken je voor je werk kunt gebruiken..

Wat is een leeslijst

Een leeslijst is een lijst moet boeken die je zelf toevoegt. Wij plaatsen op onze website regelmatig boekentips. Deze boekentips kun je opslaan op de leeslijst. De lijslijsten werken vergelijkbaar met verlanglijstjes die je ook in verschillende webshops tegenkomt, maar je kunt op deze website ook meerdere leeslijsten aanmaken, zoals in de inleiding beschreven. Standaard staat altijd de categorie ‘nog te lezen boeken’ aan: voor het bijhouden van boeken die je nog wilt lezen op basis van de tips die wij geven.

Hoe werkt het: toevoegen en verwijderen van boeken
Op elke boekenpagina tref je aan de rechterzijde van de website een blok aan met de titel ‘Boek toevoegen aan leeslijst’. Daaronder kun je de leeslijst selecteren waar je dit boek op wilt plaatsen. Vervolgens klik je op toevoegen aan collectie om het boek toe te voegen aan de gekozen leeslijst. Om een boek te verwijderen ga je naar de desbetreffende boekpagina toe en klik je op: ‘verwijder uit collectie’. In principe is elke lijst een privelijst, die niet gedeeld wordt met andere website bezoekers.

Hoe werkt het: toevoegen van categorieën
Een nieuwe categorie kun je toevoegen door opnieuw op een boekenpagina in de rechterkolom in het blok met de titel ‘Boek toevoegen aan leeslijst’ te klikken op ‘nieuwe collectie’. Vul de naam van de nieuwe categorie in en klik op ‘nieuwe collectie toevoegen’. Vanaf dat moment kun je boeken toevoegen.

In ontwikkeling

Deze functionaliteit is nog in ontwikkeling. Naarmate de website groeit en er gebruikseisen en -wensen van bezoekers aan ons gemeld worden, passen we de functionaliteiten aan. Heb je tips of suggesties voor het beter maken van deze functionaliteit? Stuur dan een bericht naar redactie@nonfictieboek.nl

Sluit Menu