Liesbeth Smit – Ik moet nog even kijken of ik kan

Liesbeth Smit – Ik moet nog even kijken of ik kan

In haar boek ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ schrijft auteur Liesbeth Smit over het leven van een introvert. Om maar direct met de deur in huis te vallen: introvert zijn is niet saai en ook niet sneu. En het bestond al lang voordat de wereld ineens doorkreeg dat er voor al die ‘verlegen muurbloempjes’ nog een andere omschrijving was: de introvert.Smit schrijft in ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ op humoristische wijze over haar leven als introvert in een extraverte wereld. Ze zal veel herkenning oogsten, want maar liefst 33% van de mensen schijnt in meer of mindere mate onder het label ‘introvert’ te kunnen worden geschoven. In ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ staat niet alleen op sprankelende en grappige wijze beschreven hoe het is om als introvert in het leven te staan, maar het boek bevat ook nog eens handige tips en lijstjes. Want hoe gaat het op de werkvloer als introvert? En kun je niet alleen introvert zijn, maar tegelijkertijd ook extraverte eigenschappen hebben? Een fijne ‘handleiding’, niet alleen voor de introvert, maar ook voor al die anderen die denken dat introvert zijn gelijk staat aan ‘saaie muurbloem’. In de recensie noemt NBD Biblion het boek een ‘pleidooi’ om introversie te accepteren en de introverte mensen gelijkwaardig te behandelen.

Boek gegevens

Pagina’s 208
Uitgever Nijgh & van Ditmar
Taal Nederlands
ISBN 9789038804279
Vertaald Nee
Uitgegeven november 2017
Bestel BOL.com of tweedehands (functie nog niet beschikbaar)

Over de auteur

Liesbeth Smit (1974) is journalist. Ze schreef voor veel bekende vrouwenbladen zoals Libelle, Marie Claire en Viva. Inmiddels is ze hoofdredacteur van de website ‘Mynd.nu’. ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ is haar eerste boek. Ze benadrukt dat ze ‘niet verlegen’ is. Introversie heeft volgens Smit namelijk niets te maken met verlegenheid en alles met het feit dat introverte mensen gewoon niet altijd zin hebben om ‘sociaal mee te moeten doen’.

Geef een reactie

Sluit Menu