Siddhartha Mukherjeem – Het gen

Siddhartha Mukherjeem – Het gen

Het gen’ gaat over vele aspecten van de genetica, waarbij Mukherjee de historie van de erfelijkheidsleer volgt: van voor Mendel tot de laatste ontdekkingen zoals epigenetica. Daarbij komen zeer veel aspecten aan de orde, zoals de genetica van kankers, IQ, genetische modificatie en veroudering. In Het gen. Een intieme geschiedenis verweeft Mukherjee wetenschap en sociale historie met een persoonlijk verhaal, om een onthullende en magistrale geschiedenis te schrijven waarin een wetenschappelijke abstractie tot leven komt. Het boek is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de morele complexiteit van de huidige wetenschappelijke mogelijkheden om het menselijk genoom te lezen en te schrijven, en voor iedereen die zich bezorgd afvraagt wat de toekomst van de mens behelst.


Het gen. Een intieme geschiedenis
Siddhartha Mukherjeem


Korte samenvatting

Dit nieuwe boek van Pulitzer prize-winnaar en bestseller auteur Makherjee beschrijft de geschiedenis van het gen. Daarvoor gebruikt de auteur zijn eigen persoonlijke (familie)geschiedenis en staat hij stil bij maatschappelijk beladen onderwerpen als euthanasie, rasverschillen en eugenetica. De auteur geeft een overweldigende hoeveelheid informatie en daarbij een prima overzicht van de huidige stand van zaken in de genetica. Op intelligente wijze verweeft hij onderzoek en sociale historie met zijn persoonlijke verhaal, en schrijft zo een magistrale geschiedenis van een van de invloedrijkste wetenschappelijke revoluties, die van fundamenteel belang zal zijn voor de komende generaties. Het boek is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de wetenschappelijke mogelijkheden om erfelijke eigenschappen te lezen, te beïnvloeden en over te dragen, nu en in de toekomst. Het boek geeft inzichten in de impact en de werking van genen op ons leven. Naarmate we ons genetisch materiaal beter begrijpen, zullen we niet alleen ziektes kunnen bestrijden. We zullen ook andere menselijke eigenschappen kunnen wijzigen en aanpassen aan onze noden, behoeften en voorkeuren.

Boek gegevens

Pagina’s 656
Uitgever De Bezige Bij
Taal Nederlands
ISBN 9789023498384
Vertaald Nee
Uitgegeven september 2016
Bestel BOL.com

Over Siddhartha Mukherjeem

Siddhartha Mukherjee is gepromoveerd aan de universiteit van Oxford. Hij is als oncoloog en onderzoeker verbonden aan het Massachusetts General Hospital en geeft les aan de universiteit van Harvard. Hij schrijft regelmatig artikelen voor prestigieuze tijdschriften als The New England Journal of Medicine, The New Republic en The New York Times Book Review. Mukherjee kreeg de prestigieuze Pulitzer Prize voor The Emperor of All Maladies (De keizer aller ziektes). Zijn werk werd daarnaast uitgeroepen tot Best American Science Writing, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt voor populairwetenschappelijk werk van de hoogste kwaliteit. Mukherjee woont in New York.

Geef een reactie

Sluit Menu